این در حالی است که اختلاف میان ترکیه و قطر با عربستان هم افزایش یافته است. یکی از نمونه این اختلاف ها مجبور کردن «محمد علوش» یکی از مذاکره کنندگان ارشد مخالفان به کناره گیری بود. این مساله تنش میان مخالفان را وارد مرحله تازه ای کرده است.
اکنون اخوان المسلمین با مطرح کردن اسم «هادی البحره» تلاش می کنند این سمت را به دست آورند. با افزایش اختلاف ها غربی ها و به ویژه فرانسه با طرح اسم «بسمه القضمانی» برای رسیدن به این سمت به خط درگیری ها وارد شد.
فرانسه با اعلام بازسازی گروه موسوم به دوستان سوریه که به دست «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه وقت آمریکا رهبری می شود استخوان های پوسیده گروه شکست خورده مخالفان سوریه کنار گذاشت.
با وجود این تنش هایی که هر روز هم وخیم تر می شود ناظران بر این باورند که احتمال برپایی نشست ژنو تا زمان تشکیل مخالفان یکپارچه کم است. اختلاف میان مخالفان بر پشتیبانان تروریسم هم تاثیر داشته است. شعله های آتش اختلاف میان عربستان و قطر زیر خاگستر روابط میان دوحه و ریاض شعله ور می شود.
از سوی دیگر افزایش دامنه اختلاف میان خاندان حاکم در عربستان به ویژه اختلاف میان ولیعهد و جانشین ولیعهد افزایش یافته است. «محمد بن نایف» ولیعهد عربستان در مصاحبه با «الوطن آنلاین» به شکست ریاض در سوریه و یمن اعتراف کرد. او بر این مساله تاکید کرد که طوفان قاطعیت به دلیل اینکه کشورهای عضو ائتلاف به ماموریت خود عمل نکردند از حدود پیش بینی ها و انتظارات ما خارج شود.
درباره سوریه هم بن نایف تصریح کرد: انتظار می رفت که با کمک ترکیه و آمریکا «بشار اسد» از قدرت برکنار شود و ما بر اطمینان بخشی های آنها تکیه کرده بودیم. اما این وعده ها عملی نشد و جهان عرب به ویژه طی 2 سال گذشته بحران ها و تنش های بسیاری را شاهد بود.
او افزود: همه این مسائل می طلبد که ما در سیاست ها و محاسبه ها خود بازنگری کنیم و حتی اگر می خواهیم جهان عرب به سوی ثبات و پایان درگیری ها پیش رود باید امتیازهای واقعی و دردناکی در پرونده های یادآوری شده بدهیم.
ملاحظه شد که پس از انتشار خبر این پایگاه آن را حذف کرد. پس از این مساله به سرعت این پایگاه خبری تعطیل شد. «محمد بن سلمان» جانشسن ولیعهد عربستان در سفر به اردن تلاش کرد در برابر این موضع گیری ها بن نایف عکس العمل نشان دهد. او تلاش کرد احساس آمریکایی ها را به خود جلب کند تا اینگونه وانمود شود که او شخصی مناسب برای رهبری آینده عربستان است.
او در سفر به اردن گفت عربستان همواره همپیمان قابل اعتمادی برای آمریکا بوده است و پادشاهان عربستان حمایت ها لازم و کافی را از روسای جمهوری آمریکا دریافت می کردند.
همچنین پادشاهان عربستان هر آنچه را که در تقویت روابط دوجانبه موثر بود انجام می دادند. درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا جانشین ولیعهد عربستان گفت عربستان در انتخابات ریاست جمهوری سال های گذشته آمریکا از حزب های جمهوری خواه و دموکراتیک حمایت مالی کرده است. طبق معمول عربستان پرداخت 20درصد از هزینه تبلیغات «هیلاری کلینتون» نامزد حزب دموکرات را بر عهده دارد.
او سفر خود به آمریکا را تاریخی خواند. همچنین این خبر پس از چند ساعت از انتشار از خبرگزاری اردن برداشته شد. زیرا این خبر از یک جهت بیانگر اختلاف میان خاندان حاکم و از طرف پیام خوش خدمتی به آمریکا درباره ارائه خدمت به آن بود.
اما او به دلیل این اظهارات خود که عربستان 20 درصد هزینه تبلغیات هیلاری کلینتون را تامین می کند در شر واقع شد. در هر حال ارائه چنین تصویری از اوضاع دشمنان سوریه به این معنی نیست که جنگ رسانه ای علیه سوریه به پایان رسیده است. اما نشانه های قطعی وجود دارد که احتمال افزایش تنش میان هواداران آمریکا و غرب وجود دارد. به عنوان مثال می توان به اختلاف ها در عربستان و لبنان به ویژه میان جریان المستقبل اشاره کرد.